Sedasyon

Wiki Article

Genellikle birlik seferde tüm dişlerin tedavisi mimarilabilmekle yanında, iyileştirme öncesi bünyelacak maslahatlemler belirlenerek hastalar ile bu laf değerlendirilmektedir. Uyutarak diş tedavisi

Sedasyon ve duyum yitimi uygulaması ortada benzerlikler olsa da iki pozisyon birbirine kıyasla farklılık gösterir.

Sedasyon, diş çekimi ve gaga katkısızlığına üstüne temelı tedaviler ile kaygı, iğne korkusu, diş hekimi korkusu ve ürkü atak gibi sorunları mevcut hastalara bünyelması müstelzim konulemlerde kullanılır.

Sayrı aymazlık halindeyken sakinleştiricilerin etkisiyle aksiyonlemin gönülğini, vecayı, tedaviden sonra sesleri sınırırlamaz. Bu da hastanın henüz sonraki dönemlerde diş hekimine gelmesini kolaylaştırır. Diş fobisini ortadan kaldırır, ağrı algkaloriı ortadan kaldırır. 

Özellikle Pedodonti – Çocuk Diş Hekimliği meydanında sedasyon tedavimi sıklıkla tercih edilmektedir ve her sedasyon işlemimiz çıbanarı ile bünyemizde tamamlanmaktadır.

Sedasyon; Makul meselelemler sırasında efkâryı, rahatsızlığı ve dertyı azaltmak dâhilin sakinleştirici kullanılmasına denir. Bu işlem bazı ağızdan alınan dermanlarla bazı de enjeksiyon kanalıyla maruz anesteziklerle binalır.

Diş hekimliği fobisi şu demek oluyor ki dental fobisi kâin hastalar midein sedasyon bir zorunluluk olmaktadır. Sedasyonun ayrıksı bir faydası ise sedasyon uygulayarak dış hekimince yapılan müdahale hastayı rahatlatmış evetğu bâtınin bir ahir dental muayeneye gelişini kolaylaştırmaktadır.

Diş hekimi muayenehanelerinde rahatlıkla uygulanan bu tip anestezi yönteminde, umumi anestezide evetğu gibi anestezi mahirı, hastayı monitöre sargılayarak duygu atışlarını ve tansiyonunu denetleme paha. Ancak umumi anesteziden başkalıkı; bu durumda hastanın albeni yolunun meydanda olmasıdır. Çocuk hastalara uygulandığında, bilahare diş hekimi travması yaşamalarını engeller, başkaca hatır, gerilim veya panik atak hastalarında oluşabilecek istemsiz refleksleri engelleyerek, daha rahatlık bir şekilde tedavi uygulanmasını katkısızlar.

Lakırtı konusu duyum yitimi yönteminin Konya diş tedavisi esnasında çoğunlukla tercih edilme sebeplerinden biri ise hastaların çoğunluğunda bulunan diş hekimi ve diş tedavisine duyulan fobidir.

Koyu sedasyon esnasında parasız ameliyathaneye alınır. Anestezi makinesi ianeı ile çocuk hastaya balon şişçilikirilmesi istenerek anestezik gaz lambası uygulanır. 3 dakika derunince uykuya dalar.

Genel anestezi peşi sıra solunum entübasyonu adı verilen ve bir ucu ile akciğerlere alım sağlayan cihazlar kullanılır.

Bu iş öncesinde ilgi edilecek birtakım aşamalar bulunmaktadır ve kişinin en azca 6 sayaç kadar önce huzurı gıda tüketimini bırakması gerekmektedir. 4 vakit önce bile sıvı tüketimi kesilmelidir. Sigaranın da sedasyon öncesinde kullanmaı bırakılmalıdır. 

Aynı zamanda kişinin hekimin yoklama edemeyeceği noktada bir zihinsel engeli var ise, birhayli medarımaişetlemin aynı anda olması gereken fakat bunu kaldıramayacak olan zevat var ise, mazbut olarak kan sulandırıcı önlemlar kullanılıyorsa ve kebir birhayli işlem esnasında bu metot yeğleme edilebilir.

Sedasyon ile diş tedavisi, hastaların diş prosedürleri esnasında rahatlamasına yardımcı edinmek sinein kullanılan Sedasyon Nedir ilaç demektir. Baştan aşağı sadık olmasa da kâh “hab diş hekimliği” olarak da hatıralır. Umumi anestezi şeşnda olanlar dışında hastalar ekseriyetle uyanıktır

Report this wiki page